• Newbie
[Car Svetog Rimskog Carstva Karlo iz AMBOA] Carolus iz Amboa. D. G. rimski car germanskog podrijetla. Suspendiran. Boem. Rex i k &k.

[Car Svetog Rimskog Carstva Karlo iz AMBOA] Carolus iz Amboa. D. G. rimski car germanskog podrijetla. Suspendiran. Boem. Rex i k &k.

HRK 2.67

Graviranje u gustoj ranoj boji sa zlatnim naglascima. Tiskano na debelom papiru. U izvrsnom stanju, osim nekih manjih ogrebotina na marginama. Karla Amanda, posljednjeg cara iz izravne Habsburške linije, vladao je kao car od 1711.do 1740. Njegova tvrdnja da vlada španjolskom, spomenuta u naslovu, bila je jedan od čimbenika koji su ubrzali rat za španjolsko nasljedstvo. Bio je otac Marije Terezije i poznati pokrovitelj umjetnosti. Martin Engelbrecht bio je jedan od najplodnijih gravera i prodavača grafika u Augsburgu u kasnom stoljeću. Zajedno sa svojim bratom Christianom, Martin je dominirao na polju tiska, stvarajući neke od najboljih grafika svog vremena. Njegovi izvanredni portreti i pejzažne studije ne mogu se usporediti, a njegovi religiozni i alegorijski otisci pokazuju tehničke sposobnosti izvan mnogih njegovih suvremenika. Martin je postigao veliki uspjeh sa svojim optičkim otiscima koji su se koristili u perspektivnim kutijama. Najviše ga pamte po portretima na konjima koji prikazuju europsko plemstvo, a gravure kraljice Elizabete i Josipa MIB-a smatraju se jednim od njegovih najboljih djela. Ovaj zapanjujući Charlesov portret rijedak je primjer živopisne rane boje i lijep primjer Engelbrechtovog izvrsnog djela.

Deklarirane specifikacije

Dopuna robe